Çocuk ve Ergen Beslenmesi
Çocukluk ve ergenlik döneminde doğru beslenme geleceğimiz olan çocuklarımızın daha sağlıklı bir hayat yaşamaları için oldukça önem taşır. 10-18 yaş aralığı olan ergenlik sürecinde kazanılan olumlu ya da olumsuz alışkanlıklar yetişkinliğe zemin hazırlar. Bu dönemlerde edinilen beslenme alışkanlıkları gelecekteki sağlık durumunuzu etkiler.
Ergenlik çağında büyüme oldukça hızlıdır. Hızlı büyüme ve gelişme ise enerji ve besin öğelerine ihtiyacı arttırır. Kişinin artan ihtiyaçlarının karşılanması açısından gelişim çağında beslenme çok önemli bir yere sahiptir. Özellikle son yıllarda fastfood beslenmenin hayatımızı işgali ve fiziksel aktivite azlığı çocuklarda obezite başta olmak üzere pek çok sağlık problemiyle karşılaşılmasına neden olmaktadır. Çocukluk ve ergenlik döneminde kontrolsüz kilo alımı kızlarda erken, erkeklerde ise geç ergenliğe; yetersiz beslenme ise sağlıklı gelişimi yavaşlatarak büyüme geriliğine yol açabilir. Strese bağlı aşırı yeme, sağlıksız besinleri seçmenin kötü bir sonucu olan şişmanlığın yanı sıra özellikle kızlarda yeme davranış bozuklukları da (anoreksiya, bulumiya, tıkınırcasına yeme sendromu vb.) görülebilmektedir.
Çocuklarımız geleceğimizdir. Sadece kilo alma ya da kilo verme problemi yaşadığınızda değil; sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanması için de beslenme ve diyet uzmanından destek almanızı öneririz.